Miért egészséges választás a forgószék?

Felsoroljuk, mi minden szól mellette.
Miért egészséges választás a forgószék?

A megfelelő szék a kényelmes munkakörnyezet nélkülözhetetlen eleme. A forgószékek olyan tervezési és ergonomikus funkciókat kínálnak, amelyek támogatják a megfelelő testtartást, csökkentik a hát- és nyaki fájdalmakat, ráadásul elősegítik a jó vérkeringést. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen jellemzőkkel rendelkeznek.

Ergonomikus kialakítás

A hátkímélő forgószékek ergonomikusan tervezettek. Az ülés és a háttámla kialakítása a test vonalait követi, éppen ezért megfelelő támaszt nyújt a hátnak, a deréknak és a nyaknak. Az állítható magasság, a háttámla dőlésszöge és az ülésmélység lehetővé teszi a szék testre szabását.

Állíthatóság

Az egészséges forgószék számos állítható funkcióval rendelkezik. Az állítható magasság lehetővé teszi a lábaknak megfelelő tartást, míg a háttámla és a karfák segítenek az optimális testtartás fenntartásában. Ha a forgószéknek vannak karfái, azoknak is állítható magasságban és szélességben kell elhelyezkednie. Az állítható karfák lehetővé teszik a karok és vállak pihentetését és megfelelő támogatását.

Lumbális támogatás

A legtöbb forgószék rendelkezik lumbális támogatással, vagyis speciális kialakított háttámlával is, amely megfelelő támasztékot biztosít a deréknak és alsó háti gerincrésznek. Ez csökkentheti a hátfájdalmakat és a kellemetlenségeket.

Párnázat és kényelem

Az ülőfelületnek és a háttámlának megfelelően párnázottnak kell lennie, hogy a hosszabb üldögélés során is kényelmes maradjon. Azonban a túlzottan puha ülőfelület nem javasolt, mivel nem támogatja megfelelően a testet. Az ülőfelület és a háttámla anyagának megfelelően szellőzőnek kell lennie, hogy minimalizálja az izzadást és a kellemetlenségeket. A mérete és alakja is fontos, hogy ne okozzon nyomást a combokon vagy a térdeken.

Görgetés és forgás

A forgószéknek stabil alapra és gördülő kerekekre kell épülnie, hogy könnyen lehessen mozgatni és elfordítani az irodában anélkül, hogy fel kellene állni, lehetővé téve a könnyű és sima forgatást és görgetést. A forgószék görgőinek könnyen kell mozogniuk a padlón anélkül, hogy kárt tennének benne.

Kapcsolódó cikkek