Három gyorsan elkészíthető smoothie, melyek energiával töltenek fel

A smoothie-k szinte bármiből elkészíthetők, így a különféle krémes állagú gyümölcs és zöldségmixeknek csak a fantázia szabhat határt. A Sencor összegyűjtött három olyan receptet, melyek amellett hogy ízletesek, rendkívül nagy vitamin és tápanyagtartalommal rendelkeznek. „A tápláló smoothie-k segítik az emésztést, támogatják a szervezet sportolás után történő regenerálódását, emellett egész nap energiával töltik fel a szervezetünket” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.
Sencor - smoothie készítés!

A smoothie-k szinte bármiből elkészíthetők, így a különféle krémes állagú gyümölcs és zöldség mixeknek csak a fantázia szabhat határt. A Sencor összegyűjtött három olyan receptet, melyek amellett hogy ízletesek, rendkívül nagy vitamin és tápanyag-tartalommal rendelkeznek. „A tápláló smoothie-k segítik az emésztést, támogatják a szervezet sportolás után történő regenerálódását, emellett egész nap energiával töltik fel a szervezetünket” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

Fahéjas-narancsos smoothie

A fahéjas-narancsos smoothie elkészítéséhez 1 narancsra, 1 evőkanál mézre, egy csipetnyi fahéjra és egy joghurtra van szükségünk. Először is hámozzuk meg a narancsot és távolítsuk el belőle a magokat, majd tegyük a smoothie mixer műanyag edényébe. Ezt követően öntsük bele a joghurtot és a mézet, végül mixeljük össze a hozzávalókat. Az elkészült italt töltsük pohárba és a tetejét szórjuk meg egy kis fahéjjal díszítés gyanánt. A fahéjas-narancsos smoothie-val egy igazán tápláló itallal dobhatjuk fel a napunkat, hiszen a narancsban rengeteg C-vitamin van, emellett igazi antioxidáns is. A joghurt pedig könnyen emészthető állapotban tartalmaz létfontosságú ásványi anyagokat, vitaminokat, zsírokat és fehérjéket.

Spenótos smoothie

A spenótos smoothie elkészítéséhez szükség van egy banánra, egy marék spenótra, 150 ml tejre, vagy mandulatejre, valamint egy marék petrezselyemre és 2 evőkanál chiamagra. Elkészítés előtt javasolt megmosni a petrezselymet és a spenótot, illetve érdemes 1-2 jégkockát tenni a mixer edény aljára azért, hogy kellemesen hűsítő smoothie-t fogyaszthassunk. Miután minden hozzávalót előkészítettünk, mixeljük össze őket, majd töltsük ki az italt. „A végeredmény egy tápláló, ásványi anyagokban gazdag smoothie, hiszen a spenótban rengeteg C- és E-vitamin, illetve magnézium, fehérje, cink, szelén és kalcium van, a chia magok pedig tökéletes omega-3 és omega 6 zsírsav forrásoknak tekinthetők” – hívta fel a figyelmet a Sencor termékmenedzsere.

Áfonyás smoothie

Az áfonyás smoothie szinte már az örök klasszikusok közé tartozik, hiszen amellett, hogy rendkívül egészséges, íze megközelíti a legfinomabb fagylaltokét is. Elkészítéséhez szükségünk van egy banánra, egy kiskanálnyi mézre, egy marék friss, vagy fagyasztott áfonyára, valamint 3 dl tehén-, vagy mandulatejre. Előkészítéséhez hámozzuk meg a banánt, mossuk meg az áfonyát (ha frissen szedett), majd helyezzük őket a mixer edénybe. Végezetül öntsük bele a tejet és adjuk hozzá a mézet és keverjük össze a mixerrel a hozzávalókat. A végeredmény egy rendkívül ízletes, tápláló smoothie. A banán energiával tölti fel szervezetünket, az áfonya pedig magas antioxidáns tartalma miatt védi a sejteket és nehezíti a méreganyagok felszívódását testünkben.

„A Sencor célja, hogy lehetővé tegye a lehető legfinomabb, legtáplálóbb smoothie-k elkészítését, éppen ezért megalkotta az SBL 7070 sorozatot” – hívta fel a figyelmet Lucza András. A Sencor új készülékén kétféle program közül választhatunk: aSoft a puhább, a Hard pedig a keményebb gyümölcsök és zöldségek esetén nyújt maximális teljesítményt. Az SBL 7070 –ben hat kiváló minőségű, kivehető, titán bevonatú rozsdamentes acélkés dolgozik, melyek tökéletesen megőrzik az összetevőkben rejlő enzimeket és vitaminokat, emellett csökkentik a smoothie italok oxidálódását. A készülék poharaBPA-mentes és akár az autó italtartójában is használható. A 800 W teljesítményű smoothie mixer összesen 9 féle színárnyalatban érhető el, így mindenki megtalálhatja magának a hozzá legjobban passzoló színt.

Kapcsolódó cikkek

Ivókúra emésztőrendszeri problémákra

Ivókúra emésztőrendszeri problémákra

Az ivókúra sokat segíthet, amennyiben emésztőrendszeri gondjaink vannak.

Cukor nélkül, cukormentes élet, miért nem egészséges a cukor, cukorbetegség kialakulása

Kemény harc a cukor ellen

A cukor nem egészséges, hiszen számtalan betegséget okozhat.