Szálbehúzás - A bioszálas arcformálás megfiatalít

Az öregedés, sok nőt keserít el és minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy nyerjenek úgymond néhány évet és a mélyebb ráncok, a finom vonalak, minél később jelenjenek meg az arcon és a nyakon.
Szálbehúzás - A bioszálas arcformálás megfiatalít

Az öregedés, sok nőt keserít el és minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy nyerjenek úgymond néhány évet és a mélyebb ráncok, a finom vonalak, minél később jelenjenek meg az arcon és a nyakon. Az arc formája jelentős változáson megy keresztül az ún. „aging” folyamatok felgyorsulásával, megjelenésével. A gravitáció hatása az arcunkon is érzékelhetővé válik, hiszen a bőr struktúrája, szerkezete gyengül. A változás az egész arcot érintheti, azaz az állat, a nyakat, a homlokot, a középarcot, az orrszárnyi redőket és a szemöldököt is.

Létezik olyan hatékony, minimál invazív, műtétet nem igénylő plasztikai sebészeti eljárás, arcesztétikai kezelés, amely képes az arc feszesítésére, volumenizálására és megemelésre. Ezen plasztikai sebészeti beavatkozások során biológiailag lebomló PDO vagy PLA finomszálakat vagy fogazott, „face-lifting”-re alkalmas ún. COG-szálakat alkalmazunk. A biológiailag lebomló PDO vagy PLA szálak között megkülönböztetünk mono és screw szálakat, valamint COG-szálakat. A mono és a screw szálak a bőr kollagén termelését, bőrfeszesítését támogatják meg a homlok, középarc, az orrszárnyi redők, az áll, a nyak és a toka részen. Míg a fogazott COG-szálak alkalmazása a megereszkedett középarc, az állvonal és a szemöldök területén alkalmazhatók.

Ezen kezelések eredménye pedig egy feszes, fiatalos és üde arcbőr, hiszen a bioszálak nem csupán a kollagéntermelést serkentik, hanem a mikrokeringést is fokozzák, ami pedig egészséges arcszínt eredményez.

A mono szálak minimál invazívak, melyeket az eredményes feszesítés érdekében hálószerű mintázatban illesztik a bőrbe. A bőrbe jutást követően a szálak aktiválják a kollagén szintézist, azaz nemcsak feszesítik, hanem meg is újítják a bőr szerkezetét. A screw szálak segítségével szintén egyfajta anti-aging hatást érhetünk el, azaz a bőr sokkal feszesebbé válik, mint amilyen korábban volt. A fogazott, vagy tüskés COG-szálak segítségével azonban a megereszkedő szövet megemelésére van lehetőség. Ezek a száltípusok az arc keskenyítésére is alkalmasak, hiszen az állkapocs vonalán is sikeresen emelik meg a megereszkedett bőrt. A szálbehúzási kezelés a Queen’s Esthetics plasztikai sebészet egyik szolgáltatási körébe tartozik.

A finomszálas arcformálással, kiegészítve a fogazott COG-szálas arcemelő kezeléssel akár több évet is letagadhatunk a korunkból, hiszen sokkal üdébb, frissebb és egészségesebb lesz az arcunk, amely már önmagában is fiatalos külsőt kölcsönöz, és természetesen, az arc szövetének feszesebbé tétele és a megereszkedett bőr megemelése is lehetővé teszi, hogy sokkal elfogadóbbak legyünk magunkkal, amikor a tükörbe nézünk, nem beszélve az elismerő pillantásokról, amelyeket másoktól kaphatunk.

A bioszálas arcformálást követően mindössze néhány napig szükséges az aktív fizikai megterhelést kerülni, aztán vissza is térhetünk a szokásos napi rutinunkhoz, de már sokkal fiatalosabban.

Kapcsolódó cikkek