A Hévízi-tó gyógyító ereje

Hévíz egész évben várja a gyógyulni és pihenni vágyó vendégeit, így a nyári szezonban érdemes ezt a belföldi pihenőközpontot is figyelembe vennünk. A hely maga rengeteg szempontból különleges, így a gyógyító kezelések mellett némi kultúrát és gasztronómiát is magunkba szívhatunk, ha a Balaton környéki termálviz mellett voksolunk le.
Pihentető gyógyulás a hévízi Hotel Palace kínálatában

A Hévízi gyógytó európai viszonylatban a legnagyobb természetes eredetű gyógyító vízzel ellátott terület, amelynek a népszerűsége nem áll meg a környező országoknál. Az Európa-szerte ismert Hévíz, minden szempontból vonzó a gyógyulni vagy pihenni vágyó vendégeknek. A tóvíz kialakulása egyidőre tehető a Balaton képződésével, amely nagyjából 22 ezer évvel ezelőttre datálható. A természetes képződésű gyógyforrás egyedülálló segítséget nyújt a különféle betegségek javulásában és végleges gyógyításában is.

A Balatontól 6 km-re fekvő kincsünk összetétele is árulkodik arról, hogy a fürdőzés során milyen jellegű javulásokra számíthatnak a vendégek. A víz magas kálcium,-magnézium,- kén tartalma mellett, radon is megtalálható a tóvíz felépítésében. A tómedence kifejezetten ajánlott a gerincbántalmakkal és mozgásszervi panaszokkal küzdők számára, de egyes nőgyógyászati gondok javulását is eredményezheti a kellemes hőfokokat tartó víztenger. A vízben rejlő ásványi anyagok és a szerves vegyületek összessége pedig, már rövidtávon is segítséget nyújt a kellemetlen panaszok enyhítésében.

A tótól mindössze 200 m-re található a Hotel Palace**** szálloda, amely egész évben várja a passzív és aktív pihenés szerelmeseit. A hotel közelsége az idősebb korosztály számára is kedvező, de a családok, párok, sőt még az állatok is megtalálhatják a számításaiknak megfelelő ajánlatot. A hotel egész évben akciókkal kedveskedik, és a tóhoz kapcsolódó gyógyászati kezelések listája is végtelen.

A Hotel Palace-ban kapott helyet a Carat Szépségklinika is, ahol a fizikoterápiás kezelések kiegészítéseként, számos tradicionális hévízi gyógykúrát is ki lehet próbálni. Ezek többsége gyógymasszázst, iszappakolást, elektro- és hidroterápiát foglalnak magukba, így fokozva a wellness élményét. A terápiás pihenés mellett, az itt tartózkodó vendégek a hotel saját éttermében élhetnek át hazai és nemzetközi kulináris élményeket. A szálloda, a környezettudatos irányelvek felé is folyamatosan nyit, így például az elektromos autóval érkező vendégek számára is a maximális lehetőségeket kínálják.

Kapcsolódó cikkek

Kivégzések Arkansasban

Kivégezték, mert lejárt volna a gyógyszer

Halálbüntetéseket hajtottak végre az USA Arkansas államában.

Ivókúra emésztőrendszeri problémákra

Ivókúra emésztőrendszeri problémákra

Az ivókúra sokat segíthet, amennyiben emésztőrendszeri gondjaink vannak.