Alvászavarok okai

Sokszor fogjuk az álmosságot, fáradtságot, nem alvást a teliholdra. Tudósok kiderítették, hogy ennek a népi megfigyelésnek van is valóságalapja!
Alvászavarok okai

Már évszázadok óta tudjuk őseinktől, hogy az alvás és a holdciklus kapcsolatban van egymással. Teliholdkor rosszabbul alszunk, gyakrabban felébredünk, forgolódunk az ágyban. Kutatások is bebizonyították, hogy ez bárkinél előfordulhat éljen a világ bármely táján. Mindig van 3-5 nap, amikor később fekszünk le, korábban kelünk, mivel nem jól alszunk a telihold világítása mellett. Ugyanis a telihold jobban bevilágít, fényforrásként zavarhatja nyugodt alvásunkat. Az alvajárók is ilyenkor aktívak.

Mit tehetünk a jobb alvás érdekében?

  • Először is sötétítsük le a hálószobát, zárjuk ki az utcai fényt, a bevilágító hold fényét.

  • Kapcsoljuk ki a telefonunkat, hogy ne világítson.

  • Használhatjuk a természet patikáját is a nyugodtabb alváshoz. A gyógynövények közül a komló, a citromfű, a golgotavirág, a levendula és a macskagyökér is segít az elalvásban.

  • A relaxációs technikákkal is segíthetünk magunkon, az autogén tréning, a jóga és a meditáció mind-mind hozzásegíthet a pihentető alváshoz.

Ha stresszesek vagyunk, akkor sem alszunk nyugodtan, forgolódunk, felébredünk éjszaka. Ilyenkor a legjobb, ha előveszünk egy könyvet és olvasunk. A szem elfárad ekkor, az agyat is pihenteti, így vissza tudunk még aludni.

Ha viszont ez az alvási zavar 3-4 héten keresztül is tart, feltétlenül forduljunk orvoshoz!

Kapcsolódó cikkek

Kivégzések Arkansasban

Kivégezték, mert lejárt volna a gyógyszer

Halálbüntetéseket hajtottak végre az USA Arkansas államában.

7 étel, ami meghosszabbítja az életedet

7 étel, ami meghosszabbítja az életedet

Léteznek élethosszabbító táplálékok. Mutatjuk is, melyek ezek!

Újra divat a hulahopp karika

Újra divat a hulahopp karika

Elmondjuk, miért jó a hulahopp.