7 étel, ami meghosszabbítja az életedet

Mi a hosszú élet titka? Valójában senki sem tudja, annak ellenére, hogy egyre több csodaszer kerül a piacra. Azonban az senki előtt sem titok, legfőképpen a 21. század embere előtt nem, hogy a táplálkozás kulcsfontosságú a hosszú, boldog és egészséges élethez. Eddig még a csapból is az folyt, hogy mit ne együnk, ha sokáig szeretnénk élni. Most pedig 7 olyan táplálék kerül terítékre, amely táplálékok rendszeres fogyasztása, akár az életünket is meghosszabbíthatja.
7 étel, ami meghosszabbítja az életedet

Olívaolaj

A mediterrán étrend az egyik legegészségesebb étrend, amit csak követhetünk. A mediterrán étrend nagy mennyiségben tartalmaz zöldségeket, gyümölcsöket, halakat, teljes kiőrlésű gabonákat és szerves része az extra szűz olívaolaj is. Az extra szűz olívaolaj szintén meghosszabbíthatja az életünket, hiszen többek között egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, de nagy mennyiségben megtalálhatók benne az antioxidáns polifenolok, amelyek védő hatással vannak az agyra. Márpedig az agyunk is öregszik, és ahogy idősödünk, úgy nő az Alzheimer – kór kialakulásának a kockázata. Az extra szűz olívaolaj nem csak a betegség megelőzésében segíthet, hanem a már kialakult betegség esetén a teljes agyi leépülés ellen is a segítségünkre lehet.

Avokádó

Amennyiben szeretnénk megóvni a szívünk egészségét, akkor fogyasszunk rendszeresen avokádót, hiszen gazdag forrása az egyszeresen telítetlen zsíroknak, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, így védelmezve a szív - és érrendszert a különféle megbetegedésektől.

Zab

A zab egy rostban gazdag gabona, amely nem csak az emésztésnek tesz jót, de a vércukorszintet is remekül szabályozza. Ezzel csökken a 2-es típusú cukorbetegség kockázata. A zab gazdag forrása a béta – glükánnak, amely csökkenti a koleszterinszintet, ezzel pedig a szív - és érrendszeri betegségek kockázata csökken.

Zöld tea

A zöld tea nem csak a fogyást támogatja meg, nem csak az anyagcserét pörgeti fel, hanem elnyomja az éhséget, elnyomja a stresszt és segít a zsírégetésben is. A zöld tea emellett úgynevezett anti – aging, azaz öregedésgátló hatással is rendelkezik.

A kávé

A kávé, koffeint tartalmaz, amely a krónikus gyulladás elleni védekezésben lehet a segítségünkre. A krónikus gyulladás csökkentése azért is fontos, mert így nem kell rettegnünk az olyan krónikus betegségektől sem, mint Alzheimer – kór vagy szív –és érrendszeri betegség.

Csípős paprika

A fűszeres táplálékok közül, a csípős paprikát emelnénk ki, amelyről szintén bebizonyosodott, hogy meghosszabbíthatja az életünket. Egy tanulmány arról számolt be, hogy heti 3 alkalommal fogyasztott csípős paprika, mintegy 15 százalékkal csökkenti a halálozási kockázatokat. Ez a hatás a csípős paprikában található kapszaicin nevű vegyületnek köszönhető, amely gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.

Teljes kiőrlésű gabona

A teljes kiőrlésű gabonák is csökkentik az öregedési folyamatokat. Megállapításra került, hogy már napi 70 gramm teljes kiőrlésű is csökkenti a korai halálozás kockázatait.

Kapcsolódó cikkek

Ismerjük meg Bicsérdy Béla életreformer különleges életét

Ismerjük meg Bicsérdy Béla életreformer különleges életét

Bicsérdy Béla a 20. századi magyar társadalomtörténet egyik legkülönlegesebb, valamint legrejtélyesebb alakja.

Nu Skin - kozmetikumok!

Valódi növényi összetevők a kozmetikumokban

Mi az etnobiotika? Erre adjuk meg a válaszokat!

Egészség tippek - mitől leszek egészséges?

Gyermekkorban dől el a felnőttkori egészség

Már gyermekkorban sokat tehetünk a felnőttkori egészséggel kapcsolatos beidegződések kialakításáért.