Tíz gyógynövény egy üvegben!

Egyetlen üvegcsébe 10 gyógynövény is belefér!
Barnamoszat, benedekfű, bojtorján, gyermekláncfű, noni, rebarbara, sóska, vízitorma, vöröshere, zöld tea - mindezt egy üvegben

A népi gyógyászat tapasztalatai alapján készült egy természetes növényi kivonat, mely növeli az étvágyat, erősíti a szervezetet, támogatja az immunrendszer működését. Különösen a testsúlyvesztéssel és gyenge erőnléti állapottal küzdőknek ajánlott kúraszerű fogyasztása.

Az a gyógynövénymix a szlovákiai Calendulában készül, és a Gabolexin márkanevet kapta.

Nézzük, miért számít a házi patikánk kihagyhatatlan kellékének!

1. Barnamoszat - pajzsmirigygond ellen véd

Magas jódtartalma miatt kitűnően alkalmazható a csökkent pajzsmirigyhormon-termelés megelőzésére és kiegészítő kezelésére. Közömbösíti a szabad gyököket, ezért a krónikus betegségekre is ajánlott. A Norvégia, Grönland és Írország körüli tengerekben őshonos barnamoszat magas jód- és káliumtartalmú, de B2-vitamin, niacin, karotin, alginsav, fukoidan, kalcium, foszfor, vas, magnézium, kén, réz, cink és mangán is emeli értékét.

2. Benedekfű - étvágyjavító

Keserű íze miatt a likőrgyártás egyik közkedvelt alapanyaga a napfényes Itáliából származó növény, mely illóolajokat, magnézium-sókat és káliumot is tartalmaz. Gyorsítja az emésztést, javítja az étvágyat. Epehajtó, májvédő hatású. Csillapítja a nőgyógyászati panaszokat, antibiotikum tartalmának köszönhetően a gyulladások visszaszorításánál is hatékony lehet.

3. Bojtorján – vértisztító, gyulladáscsökkentő

Sokan csak a ruhába beleragadó kellemetlenségként érzékeli a bojtorjánt, amely utak mentén, erdők szélén, legelőkön előforduló kétnyári növény. Keserű gyökere remek vizelethajtó, vértisztító, epe és vesekőoldó hatású. Kiváló izzasztószer. Ekcéma, gyulladásos bőrbetegségek (pattanások, körömágy-és faggyúmirigy gyulladás) és nehezen gyógyuló sebek esetén is hatásos lehet. Kivonatai izom és ízületi fájdalmak esetén is ajánlottak.

4. Gyermekláncfű - fáradékonyság ellen

A pitypang néven is elterjedt növényt sárga virágáról mindenki ismeri. Levelével és gyökerével több száz éve kezelik a máj, epehólyag, vese megbetegedéseit és az ízületi problémákat. Levele jó vízhajtó. Serkenti az epekiválasztást, a hasnyálmirigy működést, így csökkenti a vércukorszintet. Emellett vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása: A-,, D- ,C-, B-vitaminokat, vasat, szilíciumot, magnéziumot, cinket, mangánt tartalmaz. A gyakran betegeskedő, fáradt, levert hangulatú embereknek szokták leginkább javasolni a pitypang kúrát.

5. Noni - energizál

Főleg Polinéziában, Kínában és Indiában fogyasztják ezt a gyümölcsöt, és több mint 2000 éve a népi gyógyításban is felhasználják. Erővel, energiával tölti fel, ezért az erőnléti állapotra pozitívan hat.

6. Rebarbara - gyulladáscsökkentő

E növény minden része fontos a gyógyszeripar számára, jótékony hatását az emberiség mintegy 4500 éve ismeri. Rostokban igen gazdag, rendkívül magas ásványi anyag tartalmú: kalcium, magnézium, vas, C-, B-,és A-vitamin van benne. Gyökértörzsét apró adagokban étvágyjavítóként használják. Kiváló gyomorerősítő. Valódi értékét azonban gyulladáscsökkentő hatása adja.

7. Sóska - immunerősítő

Többféle ásványi sót, meszet, oxálsavat, foszfort és vasat tartalmaz a világon sokfelé megtalálható, jelentős C-vitamin tartalommal bíró sóska. Vértisztító szerként is ismert gyógynövény magas gyümölcssav-tartalma miatt frissít, élénkít.
Vizelethajtó és nyálkaoldó, növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, ezért remek immunerősítő.

8. Vizitorma - légúti betegségek ellen véd

A vizitorma rendkívül magas kéntartalmú, ezért a daganatos folyamatok megakadályozásában fontos szerepe lehet. A-, C- és E-vitamin, valamint kalcium tartalma miatt régóta a leghatékonyabb gyógynövények közé sorolható. A légutak-, a tüdő megbetegedéseire a népi gyógyításban közismert. Tisztítja az ereket, szabályozza a vérnyomást és lassítja, illetve megakadályozza az érelmeszesedést. Étvágygerjesztő, emésztést segítő hatású.

9. Vöröshere - vértisztító

Virága és csírája a betegségmegelőzésben, a káros folyamatok visszaszorításában jó. A mirigyek működéséhez és a szervezet természetes működéshez elengedhetetlenek értékes összetevői. Vértisztító, köhögéscsillapító, fekélyek borogatására kiváló. Manapság a változókori panaszok kezelésére alkalmazzák. Szabadgyököket lekötő képessége miatt a daganatos betegségek megelőzésében is hasznos lehet.

10. Zöld tea esszencia - szellemileg frissen tart

Az 5000 éves múlttal büszkélkedő zöld tea rendszeres fogyasztói szellemi képessége növekszik, erőnléti állapotuk javul, fáradtságérzetük csökken. Gyulladáscsökkentő, zsírégető, valamint szabadgyököket lekötő antioxidáns hatása is régóta ismert. Vegyületei csökkenthetik a kóros daganatos sejtek kialakulását, az érrendszert érintő megbetegedések esélyét, támogatja immunrendszerünk megfelelő működését.

Ezek a gyógynövények együttesen képesek megerősíteni és ellenállóbbá tenni a szervezetünket, így hozzásegítenek bennünket egy egészségesebb élethez.

Kapcsolódó cikkek

Ekkor vedd be a gyógyszert, ha garantált hatást szeretnél!

Melyik napszakban a legrosszabb átesni egy műtéten? – Tested belső monitora erre is válaszol

A cikkben arra adjuk meg a választ, mely napszak a legalkalmasabb a műtétre.

Fogorvosok: minden második embernek vannak fogproblémái

Fogorvosok: minden második embernek vannak fogproblémái

A fogorvosok állítják, hogy minden második ember küzd valamilyen fogproblémával.