Tippek a háziállat fogainak tisztán és egészségesen tartásához

Ha háziállatának rossz a lehelete és sárga a foga, lehet, hogy itt az ideje, hogy közelebbről megvizsgálja a fogai egészségét. Ezek a problémák más problémákhoz, például fertőzésekhez és betegségekhez, valamint alacsonyabb életminőséghez vezethetnek.
Tippek a háziállat fogainak tisztán és egészségesen tartásához

Íme néhány tipp, hogyan tartsa tisztán és egészségesen kedvence fogait:

1. Kezdje a fogmosást korán a kölyökkutyávalA legjobb idő kutyája fogainak mosására kölyökkorban van, mondja Mondrian Contreras, DVM és a Pumpkin Pet Insurance állatorvosi szakértője. Akkor szerinte ki lehet alakítani egy olyan rutint, amelyet a kutya könnyen betart.

Ebben az időszakban Contreras azt javasolja, hogy használjon puha sörtéjű fogkefét és kifejezetten kutyák számára kifejlesztett fogkrémet. Ez a fogkrém kisebb valószínűséggel okoz allergiás reakciót, mint az emberi fogkrém, amely fluoridot és más, a háziállat számára mérgező vegyi anyagokat tartalmaz.

2. Használjon kókuszolajat a tisztításhoz

A szűz kókuszolaj teljesen természetes antibakteriális hatású, amely megöli a baktériumokat, és segíthet csökkenteni a lepedéket és a fogszuvasodást. Keverj össze egy kis VCO-t sütőporral, borsmentaolajjal vagy probiotikumokkal egy természetes és hatékony fogkrémhez.

3. Próbálja ki a vízadalékokat a tiszta fogakért

Ha egy kis vízadalékot adsz kutyád ivóvizéhez, az segít eltávolítani a felszíni lepedéket és felfrissíti a leheletüket. Egyes kutyák nem kedvelik az ízét vagy az illatát, így lehet, hogy nem nekik való; ha azonban kutyád szereti és rendszeresen használja, nagy változást hozhat a szájüregük egészségében.

4. Tartsa tisztán és egészségesen a fogait az eledellel

A száraztáp segíthet a lepedék eltávolításában és az ínybetegségek megelőzésében. Emellett rágásra is ösztönöz, ami segít tisztán tartani a szájat.

5. Szoktassa a kutyát a fogmosáshoz

Hogy megismertesse kutyáját a fogmosás gondolatával, kezdje azzal, hogy egy kis mennyiségű fogkrémet tesz az ujjára, és hagyja, hogy megszaglássza és megnyalja. Ha pozitív a reakciója, térjünk át a fogkrém fogkefével való használatára.

6. Táplálja kedvencét biztonságos és ízletes étrenddel

Egy másik nagyszerű módja annak, hogy háziállata fogait tisztán tartsa, ha magas rosttartalmú táplálékkal eteti. Minél több rostot eszik kedvence, annál több nyál termelődik, amely felveszi a harcot a rossz lehelet és a szájban lévő irritáló anyagok ellen.

7. Fogászati finomságok bevezetése

Egyes fogászati jutalomfalatokat kifejezetten arra terveztek, hogy segítsenek eltávolítani a lepedéket a szájból és a fogakból. Ezek disznófül, nyersbőr csontok és fogászati rágók formájában kaphatók, és még fogászati öblítőket is találhat, amelyeket a kutya vizes tálkájába szórhat, így gyorsan és egyszerűen javíthatja a szájhigiéniáját.

8. Rendszeres fogászati ellenőrzés és tisztítás az állatorvossal

Ha még nincs beütemezve fogtisztítás vagy fogászati ellenőrzés, ütemezzen be egyet hamarosan. Az állatorvos átfogó diagnózist adhat Önnek kutyája szájüregi egészségéről, és segíthet kidolgozni egy tervet annak javítására.

Bár sok háziállat hajlamos arra, hogy a kor előrehaladtával fogászati problémák alakuljanak ki, ezek többsége megfelelő gondozással megelőzhető. Fontos, hogy már fiatal korban elkezdje, így biztosíthatja, hogy kutyája fogai a lehető leghosszabb ideig egészségesek maradjanak.

Kapcsolódó cikkek

Tippek a háziállat fogainak tisztán és egészségesen tartásához

Tippek a háziállat fogainak tisztán és egészségesen tartásához

Ha háziállatának rossz a lehelete és sárga a foga, lehet, hogy itt az ideje, hogy közelebbről megvizsgálja a fogai egészségét.