6 tényező, amelyet figyelembe kell venni franciaágy vásárlása előtt

A matracméret vásárlásakor számos tényezőt figyelembe kell venni. De melyek is ezek? Az alábbiakban áttekintjük őket.
6 tényező, amelyet figyelembe kell venni franciaágy vásárlása előtt

1. A szoba jellege

A franciaágy általában jó választás a legtöbb sztenderd méretű hálószobához, ahol a bútorok több helyet igényelnek, illetve a többfunkciós szobákba is passzol. A vendégszobában kihúzható kanapéágyként jó szolgálatot tehet, de a franciaágy stúdióapartmanokhoz és kollégiumi szobákhoz is megfelel, ahol sok a rendelkezésre álló hely.

2. Az ágykeret mérete

Az ágykeret márkája és stílusa szintén befolyásolja a franciaágy vásárlását. A szabványos dupla ágykeret, például a hagyományos fémsínes keret vagy a falécekkel ellátott platformos ágykeret 5-12 centiméternyi helyet biztosít a matrac méretéhez. A tömörfából készült vagy szövettel borított, például kárpitozott vagy szárnyas fejtámlával ellátott ágykeretek 7-13 centiméterrel vagy annál nagyobb mértékben növelik a matrac számára fenntartott helyet.

3. A benne alvók

A franciaágy valószínűleg a legjobb választás egy egyedülálló személy számára, aki egy kicsit több helyre tart igényt, mint amennyit egy egyszemélyes ágy megenged. A dupla méretű ágy elég tágas lehet egy személy számára, különösen, ha kevesebb mint száznyolcvan centi magas. A dupla matracon egy második személy is elfér, bár így már szűknek tűnhet mindkét benne alvó számára.

A franciaágyak jó választást jelentenek a gyermekek és a tinédzserek számára is, akiknek szükségük lehet olyan matracra, amelyet nem nőnek ki egyhamar.

4. A franciaágy ára

A franciaágy ára körülbelül 70 és 800 ezer forint között változhat, a márkától és az anyagoktól függően. A kereskedők kínálhatnak matracokat drágább „luxus” anyagokból, például latexhabból vagy ezüst vagy Aloe veraval átitatott habból.

5. A méretekkel kapcsolatos elvárások

Matrac vásárlásakor vegye figyelembe a hálószobájában rendelkezésre álló helyet, valamint a tulajdonában lévő hálószobabútorokat! Hagyjon legalább másfél méternyi szabad helyet az ágy minden oldalán (kivéve azt, amelyik a fallal érintkezik). A franciaágy jó választás egy 3 méter széles és ugyanilyen hosszú szobába.

6. A használat

A dupla matrac állítható ágyakhoz és emeletes ágyakhoz is használható. A boxspring franciaágy a legnagyobb elérhető méretű emeletes ágy; ha állítható ágyakról van szó, a matrac mérete kevésbé fontos, mint a rugalmasság és a tartósság.

Kapcsolódó cikkek

Miért éri meg a légtisztító használata?

Miért éri meg a légtisztító használata?

Mi értelme van a levegő tisztításának – teszik fel oly sokan ezt a kérdést. Minek, amikor szellőztetésnél úgyis bejön kintről a szmogos levegő.

Hatékony ascites kezelés akár nyaralás közben is - ezt kell tudni hasvíz, hasűri folyadékgyülem témában

Hatékony ascites kezelés akár nyaralás közben is

Hogyan alakult ki az ascites, azaz a hasűri folyadékgyülem?