Mi az a transzcendentális meditáció?

Az emberek gyakran kérdezik: Mi a transzcendentális meditáció?
Mi az a transzcendentális meditáció?

A transzcendentális meditáció során megtisztítjuk elménket azáltal, hogy az isteni szellemhez fordulunk. A vallásos imával ellentétben ezt a fajta meditációt nem vezetés közben vagy más tevékenységektől elvonva végezzük. Ez az önfejlesztés egy olyan formája, amely sok ember számára bizonyult előnyösnek, mind fizikailag, mind szellemileg. Fontos azonban megjegyezni, hogy soha nem szabad vezetés közben vagy más tevékenységektől elvonva meditálni.

Van néhány dolog, amit meg kell tenned ahhoz, hogy megfelelően gyakorold ezt a meditációs formát. Szükséged lesz egy székre és némi időre a meditációhoz. Kezdőknek egy időzítő is segíthet. A transzcendentális meditáció gyakorlása egy készség, és törekednie kell arra, hogy a napjának részévé tegye.

Először is, találj egy mantrát. Ahhoz, hogy hatékonyan meditálhass, találnod kell egy csendes, zavaró tényezőktől mentes helyet. Ezután üljön le kényelmesen, csukott szemmel. A foglalkozás során a tanár végigvezeti Önt a mantra megtanulásán. A foglalkozás során körülbelül 20 percig kell a mantrára koncentrálnia. Ezt követően bármikor megismételheti ugyanazt a technikát.

A transzcendentális meditáció technikáinak elsajátításához számos forrás áll rendelkezésre. A technikát gyakorló tanárokat egy meghatározott módszerre képezték ki, és öt hónapos intenzív, bentlakásos képzésen vettek részt. Tovább kell folytatniuk a képzést, hogy képzettek maradhassanak. A transzcendentális meditáció segíthet csökkenteni a stresszt, a szorongást és a depressziót, amelyek a modern kori életmód gyakori mellékhatásai. A meditáció előnyei mellett a transzcendentális meditáció növelheti a termelékenységet és a problémamegoldó képességet is.

A transzcendentális meditáció egy egyszerű technika a mentális és fizikai egészség javítására, amely egy mantra ismétléséből áll. A mantrára összpontosítva mély relaxációs állapotba kerülhetsz, és felfrissült összpontosítást tapasztalhatsz. A transzcendentális meditáció célja a belső én tudatosítása, figyelemelterelés nélkül. Fontos megjegyezni, hogy a meditációnak ezt a formáját nem lehet aktív jógával kombinálni. Ha azonban már jógázik, akkor ezt a technikát a jógapóz mellett érdemes gyakorolnia.

A TM gyakorlásakor egy mantra - egy ősi szanszkrit szó vagy kifejezés - segítségével meditálsz, amelyet csendben ismételgetsz az elmédben. Míg a meditáció számos formája a gondolatok figyelmen kívül hagyásának, átirányításának fogalmát használja, a TM egyetlen mantrára támaszkodik, amelyet csendben ismételgetsz. Még ha az elméd el is kalandozik, egyszerűen visszatérhetsz a mantrádhoz, hogy megtaláld a keresett békét.

A TM tanulás költségei a választott programtól függően változnak. Attól függően, hogy hol élsz, egy négynapos tanfolyam ára 300 és 980 dollár között lehet. Egy tanár megtanítja neked a transzcendentális meditáció négy alapvető összetevőjét. Egy tanár nagyon drága lehet, de megéri. Életre szóló útmutatást kapsz tőlük. Számos helyi központ kínál ingyenes bevezető foglalkozásokat. Ha nem állsz készen arra, hogy pénzt költs, fontold meg, hogy feliratkozol egy ingyenes tanfolyamra.

Kapcsolódó cikkek

Sétáljünk télen az egészségünkért!

Sétáljunk az egészségünkért!

A séta egészséges. Mutatjuk, hogy miért.

Pihentető gyógyulás a hévízi Hotel Palace kínálatában

A Hévízi-tó gyógyító ereje

A Hévízi-tó messzi földön híres. Mutatjuk, hogy miért!

Hogyan segíthet a mentálhigiénés tanácsadás a szorongás kezelésében?

Hogyan segíthet a mentálhigiénés tanácsadás a szorongás kezelésében?

A szorongás a modern társadalom egyik leggyakoribb mentális egészségügyi problémája.