Mi a fogászati híd pontosan?

A modern fogászat egyik fontos alapelve a saját fogak megőrzésére való törekvés.
Fogászati híd - mi is az pontosan?

A modern fogászat egyik fontos alapelve a saját fogak megőrzésére való törekvés. A korszerű alapanyagok és módszerek ellenére azonban előfordulhat, hogy már csak a fogpótlás kínálhat megoldást a fogsor hiányosságaira. A fogászati implantátum kiemelt népszerűségnek örvend, bár kétségtelen, hogy költségesebb, mint más módszerek alkalmazása. A Clinident oldalán megnézheti, hogy mennyibe kerül egy fogpótlás.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a hiányzó fogak pótlásának szükségességét. Ennek hiányában csökken a rágóképesség és csontleépülésre lehet számítani az érintett területen. A romló hangképzés, vagy a túlterhelt fogak károsodásának lehetősége pedig csak olyan további hátrányok, melyek a fogpótlással kiküszöbölhetőek. A fogászati híd alkalmazása tulajdonképpen száz évnél is régebb történetre tekint vissza. A több korona egymáshoz ragasztásával történő fogpótlás korrekt áron elérhető és bár a fogászati implantátum korszerűbbnek bizonyul, mégis sokan választják inkább a híd előnyeit.

Elkészítése egy általános diagnosztikával indul, és a szakember egy precíz kezelési tervet állít fel. Az érintett területen a sérült fogrészeket eltávolítja a szakember, majd csiszolja a fogakat, ezzel kialakítva a korona alapját. A lenyomatvétel után kiválasztásra kerül az a szín, amelyet alkalmazva elkészül majd a híd. Míg a fogtechnikai laborban elkészül a végletes foghíd, addig ideiglenes kerül a lecsiszolt fogakra, hogy megvédje őket és így elkerülhető az érzékenységükből fakadó fájdalom. A végleges híd ragasztással kerül rögzítésre, és innentől fogva a páciens élvezheti a fogsorhoz passzoló pótlást és ezzel együtt az egészséges mosoly előnyeit.

A fogászati híd elsősorban ismertsége és elérhető árai miatt népszerű. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a páciensek rendszerint magánrendelés keretein belül döntenek a fogpótlás mellett, hiszen ez az állami rendszerhez képest számos pozitívummal bír. Az egyik legfontosabb a bizalom és a fogorvossal kialakított személyes szimpátia, melynek köszönhetően még azok is biztonságban érzik magukat a fogorvosi rendelőben, akik egyébként korábbi rossz tapasztalataik miatt tartanak a fogászati kezelésektől.

Miért élne együtt a foghiánnyal és annak hátulütőivel, ha korszerű és fájdalommentes megoldás is létezik a fogpótlásra? A fogászati híd kialakításával a fogsorhoz színben, formában, méretben passzoló végeredmény születhet.

Kapcsolódó cikkek

Száraz száj: Mi okozza, és miért veszélyes?

Száraz száj: Mi okozza, és miért veszélyes?

A Xerostomia, vagyis közismertebb nevén a száraz száj egy gyakori probléma, amely a világ népességének 65%-át érinti életük során.

A leggyakoribb fogápolási tévhitek

A leggyakoribb fogápolási tévhitek

A legtöbb fogászati problémát megelőzhetjük a rendszeres és helyes fogápolással.

Fogászati híd - mi is az pontosan?

Mi a fogászati híd pontosan?

Ma már nem kell foghíjasan élnünk, hiszen egy fog pótlását a fogászati híddal is meg lehet oldani.