Édességek, amiket a diéta alatt is fogyaszthatsz

Mára már szerencsére divattá is vált az egészséges életmód, éppen ezért sorra nyílnak a cukormentek vagy paleolit cukrászdák.

Itt olyan süteményeket tudunk vásárolni, melyek cukor illetve liszt nélkül készülnek, így garantáltan nem rondítanak bele a diétánkba.

Különlegességek például az úgynevezett nyers torták, melyek nevükből is adódóan sütés nélkül készülnek, ezáltal nincs bennük semmilyen mesterséges adalékanyag. Mivel ezek a torták nem tartalmaznak lisztet sem, ezáltal gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, illetve a vegánoknak is nagy kedvence lehet.

Egy finom nassolnivaló továbbá a proteines palacsinta. Ez a legszigorúbb diétába is belefér, és szerencsére nagyon könnyen elkészíthető. Többféle módon lehet otthon kisütni, a legegyszerűbb, ha proteinpalacsinta port veszünk, és ezt vízzel keverjük el, így már süthetjük is. Utána persze igyekezzünk olyan ízekkel ízesíteni, amelyek szintén diétásak (például cukormentes lekvár).

Ma tehát már rengeteg féle lehetőségünk van úgy csillapítani édesség iránti vágyunkat, hogy nem a legcukrosabb és legtöbb kalóriát tartalmazó nassolnivalókat esszük meg, hanem felkeresünk például egy cukormentes cukrászdát, vagy az internet végtelen tárházában kutatunk saját magunk által elkészíthető diétás édességek után.

A legfontosabb tehát az egészség, és ezt ma már nem is olyan nehéz megőrizni. 

Még több egészség témájú cikk itt!